Larissa Boersma

Zang

Ik ben Larissa Boersma, 23 jaar, en begon op mijn 13e aan de MusicAllFactory (MAF) in Tilburg, waar ik twee jaar studeerde. Daarna volgde ik drie jaar de vooropleiding Muziektheater aan Fontys Academy of the Arts. In mijn eerste jaar richtte ik me op klassieke zang, terwijl de twee daaropvolgende jaren meer gefocust waren op musicalzang. Vervolgens ging ik verder met de HBO-opleiding Muziektheater aan dezelfde academie. Al vóór deze opleiding had ik een bijzondere interesse in het geven van zanglessen, en tijdens mijn studie heb ik deze verder ontwikkeld. Ik heb zanglessen gevolgd bij Edward Hoepelman volgens zijn zangmethode ‘A Way of Singing’. 

Momenteel studeer ik aan de Master of Music, richting muziektheater, aan Fontys Academy of the Arts. Naast mijn opleidingen heb ik ook een cursus Coblenzer gevolgd, een ademtechniek die zich richt op het optimaal gebruiken van je ademhaling voor een ontspannen en krachtige stem. Ik ben enthousiast om mijn kennis verder uit te breiden en haal veel plezier uit het overdragen ervan aan anderen. Het geeft me voldoening om bij te dragen aan hun groei en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. 

Hoewel mijn focus voornamelijk ligt op musicalzang, ben ik me bewust van de veelzijdigheid van dit genre, aangezien het verschillende stijlen omvat (zoals pop, rock, jazz en klassiek). Daarnaast heb ik acteerlessen gevolgd binnen de muziektheateropleiding, met een sterke nadruk op het combineren van zingen en acteren. Liedinterpretatie ligt me dan ook nauw aan het hart, en ik heb hierin lessen gevolgd bij Ad Knippels en Pia Douwes. 

Met mijn passie en enthousiasme voor het vak hoop ik anderen te kunnen enthousiasmeren en inspireren.