Johan Timmermans

Gitaar,
Electrisch gitaar,
Ukelele,
Ud (of Oed/ Uod, een Arabische fretloze luit)

Johan Timmermans (1991) begon pas op zijn 18e met gitaarspelen. Van het speelgoedgitaartje van Guitar Hero stapte hij over naar elektrisch en western gitaar om uiteindelijk klassiek gitaar te gaan studeren aan het conservatorium in Tilburg. Hier heeft hij pas zijn eerste echte gitaarles mogen ontvangen. Hij heeft les gekregen van Marlon Titre, Johan Fostier, Goran Krivokapic, Gaëlle Solal en Frank Lamm en studeerde in 2019 af. Vanaf het eerste moment heeft hij zich verdiept en bekwaam gemaakt in uiteenlopende stijlen; van pop, rock en metal terug naar de blues en door naar country, folk, jazz, klassiek en wereldmuziek. Tijdens zijn opleiding heeft hij zich naast klassiek gitaar ook gespecialiseerd in Turkse en Arabische volks- en kunstmuziek op gitaar en ud, en in het opzetten en uitvoeren van interdisciplinaire projecten.

Momenteel heeft hij naast het doceren ook twee duo’s met zang en gitaar/ud, waarvan er één gericht is op westerse klassieke muziek, en de ander op Fado, Andalusische, Arabische en Turkse muziek. Verder is hij bassist in een reggaeband en gaat hij regelmatig samenwerkingen aan met choreografen, toneelregisseurs en EDM producers.  In zijn vrije tijd verdiept hij zich graag in niet-westerse muzikale culturen en de verschillende manieren van muziek doceren.

Over de lessen:

Johan geeft les in elektrisch en akoestisch gitaar, ukelele en ud. Alle niveaus en leeftijden zijn welkom. Per student kijken we welke lesaanpak het beste aanslaat; we kunnen gestructureerd vanuit bestaande methodes werken, of heel flexibel vanuit de wens van de student. We kunnen ons gaan richten op en specialiseren in één specifiek genre muziek, of met uiteenlopende stijlen kennismaken. Mocht je interesse hebben in een proefles of meer informatie willen dan kun je rechtstreeks een email sturen naar: j.g.timmermans@outlook.com.

Menu