Kristel Janssens

Fagot

Nadat Kristel haar diploma Pedagogische Academie voor het basisonderwijs behaalde, besloot ze om van haar hobby haar beroep te maken. Aan het Koninklijk Conservatorium van Bergen studeerde ze fagot bij Gilles Cabodi en contrafagot bij Karen Gevorkian. Voor haar master studeerde Kristel aan het conservatorium van Namen bij Alain Cremers en Graziano Moretto. Nadien voltooide ze nog de opleiding ‘master in Performance’ aan Codarts in Rotterdam bij Pieter Nuytten.

Masterclasses volgde Kristel o.a. bij Jean-François Duquesnoy, Bram Van Sambeek, Sergio Azzolini, Philipp Tutzer, Joost Bosdijk, Simon van Holen, Gustavo Nunez, Dag Jensen, David Spranger en Sophie Dartigalongue.

Bij diverse jeugdorkesten, maar ook professionele orkesten, deed ze zowel in België en in Nederland als daarbuiten (Europa, Zuid-Afrika, China etc.) ervaring op. Zo speelde ze mee met Frascati Symphonic, Chapelle Musicale de Tournai, Ars Musica, Nederlands Kamermuziek Orkest, Ensemble De Nootzaak, Brussels Chamber Orchestra, Rotterdam Chamber Music, Society, Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, Opéra Royal de Wallonie etc.

Ze is vaste fagottiste bij ‘Il Novecento’ (Night of the Proms), Hulencourt Symphony Orchestra en begeleidingsorkest Van Wassenaer Consort.

Ook werkte Kristel al meerdere malen mee aan verscheidene cd-opnames en producties voor filmmuziek. Naast de klassieke muziek, volgde Kristel ook een jazz opleiding in Gent waarin ze zich specialiseerde als zangeres bij Eef Van Acker.

Naast dat ze les geeft in Rosmalen, is ze als docent fagot ook verbonden aan verschillende muziekscholen in België (Dendermonde, Sint-Niklaas, Aalter, Turnhout en Mol).

Menu