Bijzonder samenwerkingsproject

Bijzonder samenwerkingsproject voor 35+ blazers en slagwerktalent uit de regio. 

Orkest Next Generation van muziekvereniging Sint Cecilia uit Rosmalen en de Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch werken samen aan een bijzonder project.

De samenwerking is ontstaan om volwassen leerlingen van de muziekschool te laten ervaren hoe het is om in een blaasorkest te spelen met leeftijdgenoten en of het muziekgenre van lichte populaire muziek hen goed past.

Veel jonge muzikanten vinden vanwege studie of werk minder tijd voor muziek en willen dit op latere leeftijd weer gaan oppakken. Deze samenwerking is een goed alternatief voor juist deze muzikant. Vanaf september kan er worden mee gerepeteerd.

Het doel voor de muzikant is deel te nemen aan het winterconcert op zondagmiddag 9 december 2018. Ook andere volwassen muzikanten, die minstens 3 jaar les hebben gehad op een blaas- of slagwerkinstrument via een muziekschool, kunnen bij dit project aansluiten.

De repetities zijn wekelijks op donderdagavond van 20.45 tot 22.15 uur. Op een zaterdag in november organiseert Next Generation, het middelgrote orkest dat al jarenlang regelmatig optredens in de regio verzorgt, nog een extra repetitiedag. Docenten van de muziekschool repeteren dan eerst met de afzonderlijke secties waarna het gehele orkest repeteert voor het winterconcert. Dit alles onder leiding van dirigent Paul van Trooyen.

Geïnteresseerde muzikanten kunnen contact opnemen via Harry Zwanenberg via 06-12062676 / 073-5214492 / harry.zwanenberg@hetnet.nl of via Corry van Grunsven 06-52322390 of jocorry@home.nl.

www.stcecilia.nl          www.muziekschoolshertogenbosch.nl/next-generation