Simon Bruul

Trompet

Start 2 Play

Simon Bruul (Den Oever, 1970) begon op zijn achtste met trompetspelen. Hij studeerde Trompet Klassieke Muziek bij Peter Masseurs aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en bij Ad van Zon aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Om zich te verdiepen in lichte muziek volgde hij lessen bij Angelo Verploegen, Jan Wessels en Martijn de Laat.
Naast het lesgeven bij de Muziekschool ’s Hertogenbosch is Simon sinds 1996 trompettist bij de Fanfare Bereden Wapens van de Koninklijke Landmacht.
Verder speelt Simon bij het Brabants Jazz orkest en werkt hij als freelance trompettist bij diverse klassieke- en lichte ensembles. Ook dirigeert hij een Big Band in Boxtel.

Zijn favoriete trompettisten zijn Miles Davis, Freddie Hubbard, Eric Vloeimans, Maurice André en Wynton Marsalis.

Over de lessen:
‘Het is van belang om een goede basistechniek te leren, daarom werk ik met beginnende trompettisten graag uit een vaste methode. Daarnaast kunnen we samen kijken waar jouw muzikale voorkeur naar uit gaat. Het leuke van trompetspelen is dat je niet vast zit aan één muziekstijl. Trompet hoor je in orkesten en bandjes in verschillende genres: Jazz, Pop, Klassiek, Fanfare, Harmonie, Latin, Wereldmuziek, enzovoort. In mijn lessen spelen we dus eventueel uit een methode én we zoeken nummers die bij jou passen qua muziekstijl en niveau.’

E-mail rechtstreeks naar docent voor info of vragen:
simonbruul@gmail.com

of bel naar: 06-40108497