Ien Bouwmans

Zang 

Ensemblezang

Ien Bouwmans studeerde solozang (met bijvak piano) aan het Rotterdams Conservatorium bij Wendela Bronsgeest. Zij volgde verschillende masterclasses o.a. in Dresden en verdiepte zich in stemtherapie, ademtherapie en in de Lichtenberger®methode in Duitsland. Solistisch is zij regelmatig te beluisteren bij koorconcerten, recitals, kamermuziek en muzikale theatervoorstellingen. Daarnaast zingt zij in vocaal vrouwenensemble “Melos” o.l.v. Lucas Vis en in het vocaal kwartet “Driest” van de Tilburgse componist en dirigent Frans van Hoek. Ook maakt zij deel uit van ensemble ”IMAI”. Ien dirigeert diverse zanggroepen en koren. Momenteel is zij dirigente van o.a. vrouwenensemble All Women en het Binnendiezekoor.

Als zangpedagoge geeft zij individuele en duo-zanglessen aan volwassenen en aan kinderen vanaf 12 jaar. In de zanglessen kunnen verschillende muziekstijlen aan bod komen. Haar zangmethode gaat uit van een natuurlijk stemgebruik met een klassieke basis.

Aan zanggroepen geeft zij stemvorming en zangworkshops en verzorgt zij op verzoek ensemblelessen zoals voor de Kooracademie van Capella Brabant.

Voor meer informatie: www.ienbouwmans.com of bouwmans.ien@gmail.com of 06-17200063.