Pieter Bast

Drums           Workshop Jazz

Klassiek slagwerk

Pieter Bast (Conflans St Honorine, 1964) volgde zijn muziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en behaalde de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus Slagwerk. Hij studeerde in die periode achtereenvolgens bij: Steve Clover (drums); Ton Rooijers (slagwerk); Berend de Vries (pauken) en Jeroen Goldsteen (mallets)

Vanaf 1988 tot heden heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen- en buitenland (o.a. Dick de Graaf, Paul van Kemenade, Eddie Bert, Martin Fondse, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Fay Victor, Enrico Pieranunzi, Hugh Hopper, Amina Figarova, Jasper Somsen, Pierre Blanchard, Mike Mainieri ) en hiermee concerten verzorgd in Europa, Afrika, Indonesië, het Midden Oosten en Canada. Deze projecten zijn te beluisteren op ruim 50 CD ’s die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht op diverse labels in binnen- en buitenland.
Daarnaast is hij sinds 2000 werkzaam als docent drums, techniek en jazz-ensemble aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel (België) en aan het Factorium te Tilburg.

‘Het is mijn doelstelling als docent om leerlingen op een speelse manier in contact te brengen met uiteenlopende muziekstijlen en hun in een veilige omgeving hun muzikale en technische kwaliteiten hierin te laten ontdekken en ontwikkelen. Aan de hand van hun ambities en mogelijkheden kunnen we, dankzij een uitgebreide persoonlijke bibliotheek, een plan van aanpak uitwerken dat past bij de behoefte van de leerlingen. Voor volwassen leerlingen is er een coaching traject mogelijk waarbij wordt gekeken naar wat een leerling aan studiemateriaal nodig heeft om in zijn/haar band goed te kunnen functioneren.’

Zie ook de website van Pieter Bast:
www.pieterbast.nl