Eleanor de Groot

Blokfluit        Start 2 Play

Basfluit

Eleanor de Groot (1960) is opgegroeid in een muzikaal gezin, met een muziekpraktijk aan huis waar haar moeder pianoles gaf en zelf ook speelde.
Op 8 jarige leeftijd begon Eleanor aan AMV-lessen (Algemene Muzikale Vorming) en blokfluit. Daarnaast deed zij ook aan klassiek ballet. Na de middelbare school ging zij aanvankelijk naar de dansacademie, terwijl zij nog steeds ook haar muziek erbij bleef volgen, met name blokfluit maar ook als bij-instrument piano en gitaar.
Na 2 jaar aan de dansacademie te hebben gestudeerd stapte Eleanor over naar het Conservatorium (muziekvakopleiding) om definitief muziek te gaan studeren in plaats van dans. Eerst besloot Eleanor om in Den Haag aan het Koninklijk Conservatorium te studeren. Daar kwam zij voor hoofdvak blokfluit terecht bij Michael Barker. Later rondde zij deze hoofdvakstudie af in Tilburg aan het Brabants Conservatorium (tegenwoordig: Fontys Fontys Hogeschool voor de Kunsten) bij Pieter van Veen.
Na haar studie heeft zij in Engeland ook een soort AMV-cursus gevolgd, in Nederland vergelijkbaar met de Gehrels muziekopleiding, gevolgd door een stage op de Primary Schools in London.
Daarna heeft Eleanor ook nog talloze andere muziekcursussen en masterclasses gevolgd in oude muziek en kamermuziek.

Thans is Eleanor voornamelijk werkzaam als docent blokfluit o.a. bij MiK te Schijndel en Veghel, maar ook regelmatig als Uitvoerend Musicus.