Roos van Well

Viool

Roos van Well (1982) is op 9-jarige leeftijd begonnen met vioolspelen. Daarnaast heeft zij pianoles en zangles gevolgd en in een aantal jeugdmusicals gespeeld. Haar vioolstudie volgde zij aan het Fontys Conservatorium bij Jenny Spanoghe, zowel in de richting uitvoerend als docerend musicus. Daarna heeft zij nog in verkorte deeltijd de Pabo afgerond.

Roos speelt graag in kamermuziekverband. Zij heeft veelvuldig opgetreden met verschillende ensembles in binnen- en buitenland en gaat ook graag de samenwerking aan met hedendaagse componisten.

Behalve uitvoerend musicus is Roos een gedreven viooldocente. Zij doceerde van 2009 tot 2021 aan Muzelinck Centrum voor de Kunsten te Oss. Leerlingen van haar behaalden prijzen bij het Prinses Christina Junior Concours, de Maassluise Muziekweek en de Concertgebouw Talentenjacht en diverse leerlingen zijn doorgestroomd naar conservatoria. In 2016 is Roos haar eigen vioolpraktijk gestart in het centrum van Den Bosch en sinds 2021 is zij daarnaast als viooldocente verbonden aan de Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch.

“In mijn lessen wil ik graag mijn liefde voor de viool overbrengen op mijn leerling. Daarbij staat de leerling centraal. Doel is om op een ontspannen en plezierige manier mijn leerlingen de kans te bieden zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen.”

Meer informatie over Roos kunt u vinden op haar website www.roosvanwell.com
Voor vragen of info kunt u ook mailen naar roosvanwell@live.nl