Het Koninklijk Concertgebouw Concours 2019!

Dit jaar vindt de elfde editie van Het Concertgebouw Concours plaats. Voor het concours is het KCC op zoek naar deelnemers van 9 t/m 14 jaar. Popmuziek, jazz, klassieke muziek, en ook wereldmuziek zijn welkom! Het doel van het concours is om kinderen te stimuleren muziek te maken, jonge musici bij elkaar te brengen en ze daarbij een mooi podium te bieden. Namens de Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch is bijvoorbeeld viooldocente Marta Lopez Vega al met haar leerlingen aan de slag om te kijken of het lukt om mee te doen. Neem contact op met je docent als het jou ook wat lijkt!

Alle deelnemers worden uitgenodigd voor een workshop in Het Concertgebouw in Amsterdam, op 18 mei.
Vorig jaar waren er meer dan 250 kinderen die met elkaar muziek maakten.

Wat kan je verwachten?

  • Je kunt je aanmelden tot en met 15 april 2019 via het online inschrijfformulier.
  • Op 18 mei zal de workshop plaatsvinden (ongeacht of je geselecteerd bent voor de halve finale of niet).
  • De halve finale vindt plaats op 11 mei 2019 in de Kleine Zaal. Hier zal je een muziekstuk naar keuze ten gehore brengen van maximaal 10 minuten. Er mag 1 musicus mee om je op het podium te begeleiden.
  • De finale vindt plaats op 16 juni 2019 in de Kleine zaal. In overleg met de jury bepalen we samen welk muziekstuk je hier ten gehore zal brengen.

Prijzen

Als je wint, ontvang je een geldbedrag van € 1000 ten behoeve van je muzikale ontwikkeling en krijg je de enige echte Koninklijk Concertgebouw Concours Trofee.

Kijk voor meer informatie op http://www.concertgebouw.nl/concours