Muziek- en Feldenkraislessen door gastdocent Alan Fraser

Muziekleerlingen en muziekdocenten zijn van harte uitgenodigd om op onze muziekschool een privéles te boeken bij gastdocent Alan Fraser op vrijdag 31 mei van 11.00 tot 16:00 uur. Alan Frasers’ “Pianimals” is de eerste pianomethode gebaseerd op de Feldenkrais Methode maar werkt net zo goed voor elk ander instrument of stem. Feldenkrais leert je voelen, hoe je brein, spieren en botten het beste samenwerken, waardoor je moeiteloos gaat spelen of zingen met meer en een rijkere klank. Ongeacht je musiceerniveau heb je baat bij zijn opbouwende stijl van lesgeven.

Voor wie

  • Cursisten die hun instrument beter willen beheersen
  • Cursisten die hun klank en soepelheid willen verbeteren
  • Docenten die op zoek zijn naar nieuwe lestechnieken voor hun leerlingen
  • Professionals die hun vaardigheden tot het hoogst mogelijke niveau willen bijslijpen

 

Tijdens de lessen die op ieders niveau worden ingericht kun je o.a.:

  • gaan ervaren hoe anders je handen, ademhaling, stem gaat reageren, als je je hele lichaam gebruikt waarvoor het bedoeld is, in plaats van je spieren onnodig te belasten.
  • gaan horen hoe jouw klank verandert ten goede, terwijl jij met je spieren minder moeite hoeft te doen.
  • Ontdekken welke eigenaardigheden jouw brein heeft bij het leren van nieuwe bewegingen, en hoe je deze leert sturen
  • Leren hoe je deze nieuwe vaardigheden zelf kunt voortzetten AanmeldenEen sessie duurt 60 min. en kost 100,- Als je wilt deelnemen geef dan aan welk tijdstip je voorkeur heeft en of je toehoorders wilt meebrengen. Wees er snel bij want vol = vol! Aanmelden: thepianotouch@gmail.com
  • TIP: Tijdens het Feldenkrais Muziekfestival van 31 mei – 2 juni op Coudewater in Rosmalen, zijn er nog 4 plaatsen beschikbaar, voor jonge pianoleerlingen voor de workshop “Pianimals” op zaterdag 1 juni. Meld je aan via de QR code in de flyer of: thepianotouch@gmail.com

 

Over Alan Fraser

  • Gastdocent Alan Fraser, tevens schrijver van diverse boeken over toepassing van de Feldenkraismethode bij het musiceren, is een internationaal bekende pianopedagoog die in Europa en Noord-Amerika zogenoemde Piano Institutes verzorgt. Deze instituten zijn een combinatie van masterclasses en onderzoek naar een steeds verdere integratie van mentale en fysieke ontspanning. Het belangrijkste geboekte resultaat is groter speelgemak terwijl de inspanning afneemt. Zowel voor professionals als amateurs betekent dit een enorme vergroting van de speelvreugde. In 2011 initieert hij het eerste Alan Fraser Piano Institute. Zowel in de Piano Instituten, die wereldwijd te volgen zijn, als in zijn latere publicaties staat het verbinden van de muzikale inhoud met fysieke techniek centraal.