‘Hoi! Mijn naam is Koen Ruijs. Ik ben 24 jaar oud en ik kom uit Oss. In 2020 ben ik afgestudeerd aan de Popacademie van het ArtEZ conservatorium in Enschede, met als hoofdvak: gitaar.

Toen ik 12 jaar was ben ik de gitaar gaan oppakken. Dit begon met het spelen van rock georiënteerde gitaarriffs. Al snel begon ik een fascinatie te ontwikkelen voor gitaareffecten. Dit was een compleet nieuwe wereld die voor mij open ging. Hier kon ik mezelf toen al urenlang mee bezig houden gedurende een dag.

In de afgelopen jaren is mijn muzieksmaak en speelstijl ontwikkeld en verbreed. Ik ben me vooral gaan toeleggen op het op gitaar begeleiden van vocalisten. Daarnaast ben ik de mogelijkheden met gitaareffecten gaan uitdiepen om zo stap voor stap bij een gitaargeluid uit te komen wat mij als persoon en muzikant definieert. Ook heb ik me de afgelopen jaren veel bezig gehouden met improvisatie binnen rock, pop en jazz.
Muzikaal gezien haal ik inspiratie uit diverse artiesten. Momenteel zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen: Blake Mills, Iceage, Nick Cave & The Bad Seeds, Chet Baker en Julia Holter.

Naast het gitaarspelen houd ik me bezig met het schrijven van liedjes. Dit doe ik met name voor mijn eigen band: Dripping Trees. Ik schrijf hier zowel muziek als lyrics voor. Op het gebied van teksten laat ik me inspireren door literatuur. Schrijvers die mij aan het denken zetten zijn Haruki Murakami, Yuval Noah Harari en Arnon Grunberg. Naast deze drie namen put ik nog inspiratie uit vele andere auteurs.

Momenteel ben ik als uitvoerend musicus actief in Dripping Trees en in Lauringer. Ook geef ik lessen in zowel elektrisch als akoestisch gitaar bij de Regionale Muziekschool ’s-Hertogenbosch!’
Denk jij erover gitaarles te nemen? Kijk op https://muziekschoolshertogenbosch.nl/gitaar/